Producători Nikon
Cod produs: JAA802DA
Disponibilitate: Indisponibil
7.499,99 Lei Fără TVA: 6.302,51 Lei

Cantitate

Icon Solicita informatii

Obiectiv profesional, cu diafragmă rapidă şi zoom standard şi SWM pentru focalizare automată rapidă şi silenţioasă. Conceput pentru utilizarea cu aparate digitale, acest obiectiv rivalizează cu obiectivele cu distanţă focală fixă cu claritate de la margine la colţuri, fiind dotat cu un strat Nano Cristal pentru a reduce la minim reflexiile luminoase nedorite.

Distanţă de zoom de 27-70 mm (echivalent DX: 36-105 mm).

Stratul de acoperire Nano Crystal atenuează reflexiile luminoase nedorite.

Cilindru subţire, rezistent şi uşor.

SWM (Motor Silent Wave) pentru focalizare automată rapidă şi silenţioasă ca o şoaptă.

Sticlă ED pentru reducerea la minim a aberaţiei cromatice.

Cea mai apropiată distanţă de focalizare: 0,38 m (la 50 mm).

Garnitură de cauciuc.

Anulare manuală instantanee a focusului (M/A).

Husă detaşabilă şi toc maleabil CL-M3 incluse.

Cu diafragmă rapidă f/2.8 și acoperire nanocristal, obiectivul 24-70mm f/2.8G ED AF-S NIKKOR reprezintă soluția ideală pentru fotografii profesioniști care utilizează aparate foto Nikon in format FX. Acesta oferă atât rezoluție fină cât și o reprezentare naturală, rivalizând cu obiectivele cu distanță focală fixă, în ceea ce privește claritatea.

Motorul silenţios original de la Nikon (Silent Wave Motor) reprezintă un alt motiv pentru care fotografii profesionişti preferă  o biectivele Nikkor. Motorul SWM converteşte undele în energie circulară pentru a deplasa elementele optice folosite la focalizare. Orice obiectiv NIKKOR AF-S care dispune de SWM permite o focalizare automată lină şi incredibil de silenţioasă.

Acoperirea Nano Crystal îşi are originea în dezvoltarea producţiei de semiconductori NSR (Nikon Step and Repeat) şi reprezintă un strat cu indice de refracţie foarte mic, realizat din particule foarte fine de cristal, de dimensiuni nano (un nanometru este de 1.000.000 ori mai mic decât un mm). Acestea elimină reflexiile din interiorul obiectivului, în intervalul 380 - 780nm, atenuând eficient apariţiile fantomatice şi palele luminoase.

Nikon a dezvoltat sticla ED (nivel scăzut de dispersie) pentru reducerea eficientă a aberaţiilor cromatice. Aceasta permite producerea de obiective care să ofere un nivel superior de claritate şi corecţie a culorii. În cazul obiectivelor care folosesc sticlă optică obişnuită, cu cât distanţă focală este mai mare cu atât este mai dificilă corectarea aberaţiilor cromatice responsabile de apariţia petelor de culoare. Sticla ED de la Nikon compensează eficient acest tip de aberaţie şi este utilizată într-o gamă largă de obiective Nikkor.

Nikon a lansat primul obiectiv fotografic cu elemente asferice în 1968. Elementele asferice elimină anumite tipuri de aberaţii cromatice, chiar şi la diafragmă maximă. Acestea sunt utile pentru corectarea distorsiunii în cazul obiectivelor cu unghi larg şi contribuie la un design mai uşor şi mai compact.

Modul M/A vă permite să comutati rapid între focalizarea automată şi cea manuală, pentru o focalizare manuală fină, atunci când priviţi prin vizor.

Cu ajutorul metodei de focalizare interna, mişcarea elementelor optice interne se limitează la interiorul cilindrului obiectivului foto. Focalizarea internă permite o construcţie mai compactă şi mai uşoară, precum şi o distanţă de focalizare mai apropiată. Sistemul IF este utilizat în majoritatea obiectivelor telefotografice şi în anumite obiective superangulare NIKKOR.

Vezi mai jos un review al acestui produs :


Specificatii tehnice

Tip obiectiv Zoom
Tip unghi Normal
Format obiectiv FX
Distanta focala 24 - 70 mm
Diafragma maxima f/2.8
Diafragma minima f/22
Constructia 15 elemente în 11 grupuri
Unghi de cuprindere 84 - 34.20 grade (DX 61 - 22.5 grade)
Distanta minima de focalizare 0.38 m
Raport max. de reprezentare 1/3.7
Nr. lamele diafragma 9 (rotunjite)
Filtru 77 mm
Greutate 900 g
Accesorii capac frontal LC-77, capac posterior LF-1, parasolar HB-40, husă CL-M3
Garantie

2 ani

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie