Producători Nikon
Cod produs: VBA480AE
Disponibilitate: Indisponibil
7.699,99 Lei Fără TVA: 6.470,58 Lei

Cantitate

Icon Solicita informatii

Puterea vârfului de gamă – agilitate DX. Mergeţi mai departe cu D500.

D500 este fratele mai mic al lui D5, vârful de lance în format FX de la Nikon, dar este fenomenal la capitolele putere şi precizie. Sistemul AF cu 153 de puncte de la Nikon, de generaţie nouă, oferă o acoperire extrem de largă. Noii senzori de imagine şi de măsurare a expunerii asigură recunoaşterea subiectelor cu o precizie remarcabilă, precum şi detalii excepţionale. Puteţi fotografia la cadenţe de până la 10 fps, iar bufferul de înaltă performanţă permite înregistrarea unui număr de până la 200 de imagini NEF (RAW) în timpul unei serii de mare viteză. Combinând aceste performanţe, înseamnă că puteţi fotografia la calitatea maximă a imaginii timp de 20 de secunde. Iar pentru cineaştii care merg la extreme, D-Movie permite înregistrarea în aparatul foto a filmelor de înaltă definiţie 4K/UHD de până la 29 de minute şi 59 de secunde.


Performanţă AF de vârf: precizie extremă

Fiind echipat cu acelaşi sistem AF ca aparatul foto D5, vârful de lance în format FX de la Nikon, D500 vă permite să focalizaţi cu precizie absolută, chiar şi în condiţii aproape de întuneric. Cu un număr incredibil de 153 de puncte de focalizare şi 99 de senzori de tip cruce, acest sistem AF remarcabil oferă o acoperire fără precedent, acoperind aproape în întregime lăţimea cadrului vizorului. Sensibilitatea AF de până la -4 EV într-un punct central şi de până la -3 EV (ISO 100, 20 ºC/68 ºF) pentru toate celelalte puncte, permite performanţe superioare în condiţii de iluminare scăzută. Subiectele mici care se deplasează cu viteză mare pot fi urmărite cu un nou nivel de precizie, iar subiectele de la marginea cadrului sunt detectate cu uşurinţă. În modul AF continuu, sistemul se poate configura pentru setări de acoperire în 153, 72 şi 25 de puncte. Toate cele 153 de puncte de focalizare sunt compatibile cu obiectivele AF NIKKOR cu diafragmă deschisă f/5.6 sau mai luminoasă, iar 15 puncte de focalizare centrale funcţionează cu o diafragmă efectivă f/8.


Mergeţi mai departe: viteza defineşte imaginea

Cu performanţa remarcabilă a aparatului foto D500, puteţi să înregistraţi cu uşurinţă momentele decisive. Puteţi fotografia la cadenţe de până la 10 fps cu urmărire AE/AF sau cu oglinda sus. Urmărirea AF şi vizibilitatea în vizor se dovedesc a fi mult îmbunătăţite când se înregistrează imagini din sport sau scene în care subiectele tind să îşi schimbe direcţia pe neaşteptate. Graţie unei noi unităţi AF ASIC, puterea maximă de calcul este alocată întotdeauna funcţiei AF. Mecanismele secvenţiale mai rapide ale obturatorului şi oglinzii reduc semnificativ întreruperile din vizor în timpul seriilor de mare viteză. Bufferul de înaltă performanţă a aparatului foto permite înregistrarea unui număr de până la 200 de imagini NEF (RAW) sau imagini JPEG mari în timpul unei serii. Două fante pentru carduri (una pentru carduri XQD şi una pentru carduri SD UHS II) suportă cu uşurinţă vitezele de fotografiere incredibile ale aparatului foto şi asigură golirea instantanee a bufferului, pentru următoarea serie. Portul USB 3.0 permite transferul de mare viteză al unor volume mari de date, iar aplicaţia SnapBridge încorporată în aparatul foto permite transferul fără fir al imaginilor. Pentru cei ce caută o soluţie de transfer şi mai rapidă, D500 este compatibil şi cu transmiţătorul opţional WT-7A, care permite transmiterea fişierelor către un server FTP sau computer, cu viteze de până la 866,7 Mbps.


Ţintuiţi cadrul: senzori puternici de măsurare şi de imagine

Indiferent dacă înregistraţi fuga unui ghepard sau un moment esenţial din X Games, D500 va obţine cadrele dorite. Şi nu orice fel de cadre. Senzorul de imagine CMOS de 20,9 MP, în format DX şi senzorul de măsurare RGB de 180K pixeli asigură recunoaşterea subiectelor cu o precizie remarcabilă, precum şi detalii fenomenale ale imaginii, cu gradaţii bogate ale tonurilor. De asemenea, D500 se poate mândri cu un monitor LCD de 8 cm (3,2 inci) cu ecran tactil, cu înclinare, foarte sensibil, cu 2.359.000 puncte, care vă permite să fotografiaţi din poziţii înalte sau joase. Puteţi să derulaţi şi să selectaţi cu uşurinţă imaginile importante; de asemenea, puteţi să introduceţi pe loc informaţii despre credit, locaţie, reţea, IPTC şi drept de autor. Fotografiaţi cu vizualizare în timp real şi puteţi utiliza gesturi de atingere pentru a seta punctul de focalizare, a acţiona obturatorul şi a obţine datele presetate pentru balansul de alb în punct unic, pe baza zonei selectate din cadru. Pentru un control şi mai bun, Picture Control 2.0 facilitează definirea parametrilor oricând înregistraţi imagini statice sau video. Simplificaţi operaţiile de post-producţie utilizând presetarea Uniform, pentru un interval dinamic maxim; reglaţi fin detaliile utilizând opţiunea Claritate.


Nu vă temeţi de întuneric: obţineţi fotografii pe care alţii nici nu le pot vedea

D500 nu se lasă intimidat de condiţiile de iluminare dificile. Graţie intervalului ISO excepţional de larg, acest aparat foto deschide o lume de noi oportunităţi de fotografiere în condiţii de întuneric şi gestionează incredibil de bine zonele luminoase. Noul sistem de procesare a imaginii EXPEED 5 de la Nikon asigură un nivel fără precedent al calităţii imaginii în intervalul ISO standard, de la 100 până la 51200. Zgomotul fin este redus dramatic şi chiar şi imaginile decupate, fotografiate la valori ISO ridicate, îşi păstrează calitatea. De asemenea, puteţi extinde intervalul ISO până la echivalentul ISO 50 la setarea Lo 1 sau până la incredibilul echivalent ISO 1640000, la setarea Hi 5. În combinaţie cu sistemul AF al aparatului foto, care dă rezultate excelente în întuneric (-4 EV la punctul central), setarea Hi 5 vă permite să fotografiaţi în situaţii în care înainte n-aţi fi avut curajul să încercaţi. Utilizarea acestor valori ISO uimitor de mari, care permit captarea fără bliţ a imaginilor color, este adecvată, de asemenea, în aplicaţiile speciale pentru supraveghere şi securitate.


Performanţă cinematografică 4K/UHD

Fiind primul DSLR în format DX de la Nikon care înregistrează filme de înaltă definiţie 4K/UHD în aparatul foto, D500 oferă un nou nivel de flexibilitate în realizarea filmelor. Filmele 4K/UHD (3840x2160 pixeli) de până la 29 de minute şi 59 de secunde pot fi înregistrate la 30p/25p/24p în mod decupare nativă de pixeli punct-cu-punct, care asigură cea mai înaltă calitate a imaginii. Imaginile video Full HD (1080p) pot fi înregistrate la cadenţe de cadre de până la 50p/60p în mai multe formate de decupare ale senzorului, inclusiv decupare nativă de pixeli Full HD. Sistemul de reducere electronică a vibraţiilor de la Nikon reduce dramatic efectele tremuratului aparatului foto când înregistraţi filme Full HD cu aparatul foto ţinut în mână. Când filmaţi în modul M, sensibilitatea pentru toate rezoluţiile video şi modurile de decupare poate fi setată de la ISO 100 pe întregul interval până la Hi 5. Controlul automat al sensibilităţii ISO funcţionează pe intervalul de la ISO 200 până la Hi 5 şi vă permite să setaţi valorile ISO maxime cu care doriţi să lucraţi. Aparatul foto oferă o ieşire HDMI curată: chiar şi filmele 4K/UHD pot fi înregistrate pe cardul de memorie sau pot fi transmise către HDMI în format necomprimat 4:2:2 YCbCr pe 8 biţi. Ieşirea HDMI este disponibilă pentru toate rezoluţiile de filme în timpul înregistrării de la distanţă. Printre alte caracteristici se numără un temporizator de interval încorporat şi funcţia de filmare secvenţială la calitatea 4K/UHD.


Agilitate DX: robusteţea de care aveţi nevoie

După cum am mai spus, D500 este fratele mai mic al lui D5, dar puteţi să contaţi pe funcţionarea sigură a acestuia când pasiunea fotografică vă poartă în medii de fotografiere extremă. Şasiul metalic robust este prevăzut cu componente din aliaj de magneziu dur şi fibră de carbon, pentru a crea un corp uşor şi durabil. Toate îmbinările, butoanele şi selectoarele sunt complet etanşate împotriva intemperiilor. Designul conceput pentru un consum redus de energie vă oferă numărul maxim de fotografii între încărcările acumulatorului. Gripul MB-D17 opţional acceptă trei tipuri de baterii ca surse de alimentare pentru aparatul foto, care este mai uşor de manevrat în timpul fotografierii verticale cu gripul montat. Iar obturatorul de înaltă performanţă a fost testat pentru 200.000 de cicluri.


Obiective NIKKOR: avantajul telefotografierii DX

Legendarele obiective NIKKOR de la Nikon oferă claritate şi versatilitate fără egal. D500 este compatibil cu gama completă de obiective NIKKOR în format DX, iar factorul de decupare de 1,5x al senzorului DX al aparatului foto oferă un efect de telefotografie când se fotografiază cu un obiectiv FX. Împerecheaţi aparatul foto D500 cu un obiectiv AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR şi unghiul de câmp la setarea de telefotografie este echivalent cu al unui DSLR în format FX echipat cu un teleobiectiv de 600 mm. În comparaţie cu combinaţia pentru cadru întreg, acest tandem reduce aproximativ la jumătate greutatea şi lungimea configuraţiei de telefotografie – un avantaj important dacă doriţi să călătoriţi cu un bagaj uşor. Acum puteţi să vă proiectaţi în centrul acţiunii sau să aduceţi în focar cuibul de păsări la care este greu de ajuns, fără dificultăţile de manevrare întâlnite la un kit profesional, care este mai greu.


Luminaţi umbrele

D500 este complet compatibil cu renumitul sistem creativ de iluminare/iTTL de la Nikon şi cu noul sistem de iluminare avansată fără fir cu radiocomandă de la Nikon. Aceasta înseamnă că îl puteţi utiliza cu uşurinţă cu dispozitive Speedlight, precum profesionalul SB-910, compactul SB-700 sau SB-5000, care utilizează tehnologia de radiocomandă. Când este combinat cu transmiţătorul WR-R10 opţional, D500 poate comanda şi declanşa fără fir până la şase grupuri de unităţi SB-5000 din altă cameră, de după colţ sau afară, în lumina puternică a soarelui.


Menţineţi aparatul foto conectat la dispozitivele inteligente, cu SnapBridge

D500 este primul DSLR de la Nikon compatibil cu SnapBridge. Această aplicaţie inteligentă de la Nikon utilizează tehnologia Bluetooth low energy (BLE) pentru a menţine o conexiune constantă, cu consum redus de energie, între aparatul foto şi smartphone sau tabletă. Puteţi să sincronizaţi automat fotografiile cu cele din dispozitivul inteligent în timp ce fotografiaţi, fără a consuma energia acumulatorului aparatului foto. Imaginile sincronizate în timp ce fotografiaţi sunt redimensionate instantaneu, fiind astfel simplu de examinat şi rapid de încărcat pe site-urile de socializare. De asemenea, puteţi să controlaţi funcţiile cheie ale aparatului foto prin intermediul dispozitivului inteligent şi să marcaţi simplu imaginile cu geoetichete. În plus, de fiecare dată când ajungeţi într-un loc nou, SnapBridge actualizează automat aparatul foto cu ora locală şi UTC (Ora universală coordonată) prin intermediul informaţiilor GPS din dispozitivul inteligent. Fotografiile vor fi în ordinea corectă a datelor, indiferent câte fusuri orare traversaţi. Iar prin intermediul funcţiei Near Field Communication (NFC), care este integrată în D500, este simplu să conectaţi aparatul foto la dispozitivul inteligent pentru a activa SnapBridge pentru prima dată.


Pentru un review complet si detaliat click AICI


Vezi  mai jos cateva review-uri ale acestui produs :Aparate foto DSLR
Model camera Nikon D500
Tip obturator Eletromecanic
Montura obiectiv Nikon F
Tip camera Body - doar corp
GPS Nu
Viteza obturator 30s-1/8000s
Rezolutie foto 20.9 Mpx
Tip senzor CMOS, format Nikon DX ( Crop 1,3x - 2x )
Dimensiune senzor 23.5 x 15.6 mm
Viteza de declansare (rafala) Pana la 9 fps (CL), 10 fps (CH), 3 fps (mod continuu silentios)
Procesor EXPEED 5
Dimensiune imagini (pixeli) Format DX: 5568 x 3712 (mare), 4176 x 2784 (mediu), 2784 x 1856 (mic); Format 1.3x: 4272 x 2848 (mare), 3200 x 2136 (mediu), 2128 x 1424 (mic)
Mod focalizare 4 moduri AF modes prin detectie faza: • Single-point • Dynamic Area AF • 3D-Tracking • Auto-Area-AF 4 moduri AF prin detectie contrast: • Normal-Area AF • Wide-area AF • Face-priority AF • Subject Tracking AF
Tip focalizare Autofocalizare Focalizare automata cu 153 puncte
Compatibilitate obiective Acest aparat are motor de focalizare incorporat. Functia de Autofocus este disponibila si cu obiectivele fara motor de focalizare incorporat: Nikon AF, AF-D, obiectivele Sigma, Tamron si Tokina.
Sensibilitate ISO ISO 100 - 51.200 in pasi de 1/3, 1/2 sau 1 EV, se poate seta si la aprox. 0.3, 0.5, 0.7 sau 1 EV mai putin decat ISO 100 (echivalent ISO 50) sau la aprox. 0.3, 0.5, 0.7, 1, 2, 3, 4 sau 5 EV mai mult decat ISO 51.200 (echivalent ISO 1.640.000)
Timp de expunere 1/8000 - 30s in pasi de 1/3 EV, 1/2 sau 1 EV, bulb, durata, X250
Autodeclansator 2s, 5s, 10s, 20s; 1 pana la 9 expuneri la intervale de 0.5, 1, 2 sau 3 s
Viteza maxima de sincronizare 1/250s
Masurarea expunerii TTL utilizand un senzor RGB cu 180.000 pixeli, Matrix: 3D color matrix metering III (pentru obiective tip G si D)
Sistem de masurare expunere Matriciala, Central-evaluativa, Punct, Evaluativa zone luminoase
Moduri de expunere Automat programat cu program flexibil (P), Automat cu prioritate declanşator (S), Automat cu prioritate diafragmă (A), Manual (M)
Profil culoare sRGB
Profunzime culoare 14-bit
Compensarea expunerii -5 până la +5 EV în paşi de 1/3, 1/2 sau 1 EV
Moduri balans de alb Automat (3 tipuri), Incandescent, Fluorescent (7 tipuri), Lumina soarelui, Blit, Noros, Umbra, Presetare manuala, Selectare temperatura de culoare (2500K pana la 10.000K)
Blit integrat Da
Patina blit extern Da
Control blit extern Da
Compensare blit -3 până la +1 EV în paşi de 1/3, 1/2 sau 1 EV
Rezolutii inregistrate 5568 x 3712
Format fisiere JPEG, NEF 12 sau 14 biţi, TIFF, MOV
Imprimare data si ora Nu
Vizor optic Da
Informatii vizor Da
DOF Preview Da
Acoperire cadru Format DX: aprox. 100% orizontal si 100% vertical; Format 1.3x: aprox. 98% orizontal si 98% vertical; marire aprox. 1.0x
Ajustare dioptrie -3 pana la +1 m-1
Display LCD Monitor TFT LCD3,2 aprox. 2,359,000 de puncte, acoperire cadru aprox. 100% si functie automata de ajustare a luminozitatii cu ajutorul senzorului pentru luminozitate ambientala
Ecran tactil Da
Ecran rabatabil Da
Live View Focalizare automată bazată pe detecţie contrast: AF-S, AF-F. Focalizare manuală: MF
Rezolutie video 4K (UHD) 30p/25p/24p 1080/60p/50p/30p/25p/24p 720/60p/50
Inregistrare audio Linear PCM (Stereo)
Iesire video Type C mini-pin HDMI
Slot memorie Dual Slot SD - XQD, SD, SDHC, SDXC compatibile UHS-II, QXD
Interfata computer USB 3.0
Wifi Da
Dimensiuni (W x H x D) 147 x 115 x 81 mm
Greutate 760 g (doar corpul aparatului foto)
Alte functii Bluetooth 4.1, Sistem de curatare a senzorului de imagine, Active D-Lighting, Picture Control
Accesorii incluse Acumulator EN-EL15, incarcator MH-26, curea AN-DC-17, cablu USB UC-E22, capac corp BF-1B, ocular DK-17F
Culoare Negru
Garantie 2 ani
Cod produs VBA480AE

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie