Transport si retururi

Livrare, transport si retur

Livrarea produselor se face prin curier rapid. Livrarea o facem cu Fan Curier.

Costul standard de transport este de 25 de lei. Acest cost se aplica pentru livrari in cele mai importante orase din tara. 

La comanda minima de 299 lei transportul este gratuit in limita de acoperire a curierului. Daca localitatea de destinatie este in afara limitei standard de acoperire vor fi solicitate costuri suplimentare pentru km suplimentari.

Pentru fundaluri foto de carton de tip rola cu dimensiuni de 2.72 x 11 cm sau fundaluri PVC avand in vedere ca sunt ambalate in pachete mai mari si necesita anumite conditii de transport, costul pentru transport este de 29 de lei.

Pentru livrari in localitati situate in afara ariei de acoperire a unui depozit (hub ) de preluare Fan Curier si pentru care va fi nevoie de efectuarea unei curse care va implica un numar de kilometri suplimentari, in anumite situati veti fi contactat pentru transmiterea si acceptarea unui supliment de cost. De asemenea in cazul unui produs voluminos si care depaseste o greutate de peste 3-4 kg se va aplica un cost suplimentar fata de cel standard.

Comenzile inregistrate sunt livrate conform modalitatii alese si a informatiilor furnizate in procesul de comanda. Te rugam sa verifici corectitudinea datelor inscrise, iar in cazul in care ai sesizat erori sau doresti sa modifici ceva in comanda, te rugam sa ne contactezi pentru procesarea acesteia, la numarul de telefon: 031 421 34  26 sau pe mail la contact@magazinfoto.ro

In cazul livrarilor prin curier, acesta va emite pe loc o chitanta pentru suma platita. Aceasta chitanta va reprezenta dovada platii numerar, valabila atat pentru clienti persoane fizice, cat si clienti persoane juridice. 

Pentru detalii despre livrare, poti contacta direct serviciul de curierat:

FAN Courier, la telefon: 0219336

Pentru livrarea produselor cu valoare de peste 1500 de lei se percepe un avans de minim 50 % si maxim 100 % din valoarea acestora. Aceste produse sunt sau nu in stocul importatorului dar se pot aduce la comanda si din acest motiv se percepe acest avans.

Dupa confirmarea comenzii si confirmarea acceptarii platii unui avans se va emite o factura proforma de avans care se poate plati in maxim 3 zile, timp in care produsul va fi rezervat.

Dupa confirmarea si verificarea platii, produsul va fi livrat catre client la adresa mentionata in comanda iar restul de bani ( in cazul in care avansul a fost mai mic de 100 % ) se vor achita ramburs sau cu card la curier.

Retur 

Denuntarea unilaterala a contractului (Renuntarea la cumparare):

Astfel, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. 

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Prezenta clauza opereaza doar in cazul in care repunerea partilor in situatia anterioara este posibila.

In cazul in care in termenul de 14 de zile calendaristice de la data denuntarii contractului de catre cumparator, acesta din urma nu returneaza produsul, denuntarea unilaterala a contractului nu va opera.

Restituirea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 de zile calendaristice de la data denuntarii contractului, de catre cumparator, in contul bancar al clientului. In cazul retururilor de marfa, costul de transport nu se returneaza.

Pentru comenzile achitate printr-un cont bancar, restituirea contravalorii produsului este posibila doar in acelasi cont din care s-a efectuat plata.

Aceasta clauza se aplica conf. OUG 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in OUG 34/2014 art. 2 punctul 7.

Conditii generale de retur:

 • Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat cu toate accesoriile si documentele care l-au insotit.
 • Daca produsul este returnat cu valoarea diminuata, ca urmare a utilizarii corespunzatoare (uzura) sau necorespunzatoare, putem solicita plata valorii necesare pentru readucerea produsului in stadiul initial. In acest caz se va procesa cererea de retur cu aplicarea procedurii de diminuare a valorii produsului iar decizia va fi comunicata in baza unei constatari estetice si tehnice a produsului returnat.
 • Returul va fi acceptat doar daca clientul plateste diminuarea valorii, respectiv contravaloarea aducerii produsului la starea initiala.
 • Produsele se pot returna doar prin intermediul unui serviciu de curierat rapid. Exclus servicul Postal.
 • Costul transportului produselor returnate, revine in totalitate in responsabilitatea clientului, Net Business Consulting Srl nu poate fi facuta raspunzatoare pentru deteriorarea sau pierderea coletului.
 • Ne rezervam dreptul de a nu accepta pentru retur produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri sau alte semne de uzura.
 • Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, de exemplu produse care se livreaza in blistere sigilate, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand.
 • In cazul in care produsul returnat a fost achizitionat intr-o perioada promotionala insotit de alt produs cadou, se returneaza si cadoul aferent produsului de baza, care face obiectul returului.
 • In cazul in care produsul returnat a fost achizitionat intr-o perioada insotit de cupon valoric cadou, iar valoarea cuponului a fost transformata in discount si consumata la o alta comanda ulterioara, valoarea cuponului consumat se va retine cumparatorului din valoarea produsului returnat.
 • Returnarea produselor este o facilitate acordata doar persoanelor fizice.
 • Pentru camerele foto numarul maxim de cadre foto (declansari) sau de ridicari ale oglinzii ( pentru filmare) alocat pentru testarea si verificarea produsului este de 300 de cadre iar pentru camerele video, numarul orelor de functionare este de maxim 2 ore..
 • Pentru camerele foto, daca produsul este returnat cu valoarea diminuata, ca urmare a utilizarii intre 300-800 de cadre,  se va procesa cererea de retur cu aplicarea procedurii de diminuare a valorii produsului in cuantum de 15% din valoarea produslui.
 • Pentru camerele foto, daca produsul este returnat cu valoarea diminuata, ca urmare a utilizarii peste 800  de cadre,  se va procesa cererea de retur cu aplicarea procedurii de diminuare a valorii produsului in cuantum de 25% din valoarea produsului.
 • Pentru obiective foto, daca produsul este returnat cu urme evidente de utilizare care face imposibila vanzarea lui ca nou si va trebui vandut ca second hand, cererea de retur se va procesa cu aplicarea procedurii de diminuare a valorii produsului in cuantum de pana la 50% din valoarea produsului in functie de nivelul de uzura si deteriorare.
 • Pentru obiective foto, daca produsul este returnat cu urme evidente de lovituri, zgarieturi pe lentila, deformari, urme de reparatie evidenta neautorizata, produsul in cauza nu poate fi acceptat pentru returnare si va fi retrimis clientului dupa ce va fi notificat in prealabil.
 • Pentru trepiede foto-video, genti si rucsacuri foto-video, stabilizatoare de tip gimbal, fundaluri foto, stative si alte accesorii, daca produsul este returnat cu urma evidente de uzura, urme de lovituri, urme de reparatie neautorizata, produsul in cauza nu poate fi acceptat pentru returnare sau daca va fi acceptat, cererea de retur se va procesa cu aplicarea procedurii de diminuare a valorii produsului in cuantum de pana la 50% din valoarea produsului in functie de nivelul de uzura si deteriorare.


Exceptie de la renuntare/returnare:

 • Produsele achizitionate de persoane juridice;
 • Produse ce au suferit modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi etc.;
 • Produsele aduse pe comanda speciala (cu Precomanda).
 • Fundaluri foto de carton care au apucat sa fie desfacute si folosite si din care s-a consumat o parte;
 • Produsele executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si produsele care prin natura lor, nu pot fi returnate;
 • Produsele consumabile sau care se pot degrada ori deteriora rapid.
 • Produse de tipul: solutii de curatat,  acumulatori, lampi, becuri, baterii, fundaluri hartie, carduri de memorie. 

Conditii retur

Intelegem ca alegerea unui aparat foto sau obiectiv sau a accesoriilor compatibile nu este intotdeauna foarte usor de facut dar suntem aici pentru a te ajuta. 

Daca alegerea facuta nu te multumeste 100%, sau daca pur si simplu te-ai razgandit, la noi ai 14 zile calendaristice de la primirea produsului sa returnezi produsul.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014  ( link catre : http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf )

Singurul cost pe care va trebui sa-l suportati este taxa de transport si asigurare pentru returnarea coletului.

Conditii generale pentru returul produselor vandute de Net Business Consulting Srl (magazinfoto.ro)

Daca ati decis sa returnati un produs, este necesar sa ne comunicati decizia de returnare. 

Puteti face acest lucru folosind una din urmatoarele cai de comunicare:

- email la contact@magazinfoto.ro
- telefon : 031.421.34.26

Procedura de retur :

Inainte de a ne trimite un retur va rugam sa ne anuntati de intentia dvs pe mail, telefon sau prin formularul de retur pentru a va da tate informatiile necesare si a confirma impreuna returul

Este necesar ca produsul returnat sa ajunga prin curier la adresa noastra : Strada Pajurei 22, Bl. G3, Sc. C, ap. 55, Sector 1, Bucuresti in termen de maximum 14 zile calendaristice din ziua in care l-ati primit.

Produsul trebuie sa fie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat, impreuna cu factura fiscala (sau o copie a acesteia) si cu toate documentele, certificatele, etichetele si accesoriile care l-au insotit;

Produsul nu trebuie sa aiba conturi personale, parole de securitate, date cu caracter personal.

In functie de gradul de uzura constatat, putem expedia produsul catre service-ul autorizat pentru o constatare a valorii diminuate.

Produsele consumabile pot fi returnate doar daca sunt sigilate!

In categoria produse consumabile intra : Cerneala imprimanta, toner, hartie, filme, solutii curatare,solutii developare, acumulatori, baterii, licente software, CD-uri, carti, castile intrauriculare, carduri.

Produsele achizitionate sub forma de pachete speciale sau care beneficiaza de alte produse cadou nu se pot returna individual, ci tot sub forma de pachet sau impreuna cu produsul cadou.

Produse identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati

Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale, nu la inscrierea comenzii sau la trimiterea confirmarii inscrierii acesteia.

Daca toate conditiile de mai sus sunt indeplinite, trebuie doar sa impachetati ( ideal in ambalajul si pachetul original ) si sa sigilati  coletul si sa-l predati curierului pe care Dumneavoastra l-ati ales pentru a expedia coletul catre Net Business Consulting Srl.

Nu uitati sa ne furnizati contul bancar (IBAN) in care doriti sa va restituim contravaloarea produsului returnat.

IBAN-ul trebuie sa contina 24 de caractere (cifre si litere) si sa fie exprimat in RON;

In cazul in care ati achitat produsul online, prin card bancar, suma aferenta produsului returnat va fi restituita in acelasi cont bancar din care ati efectuat plata.

Cadrul Legal

- Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014- privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

- Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014 ( link pe oug aici : http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf )

- Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014.

-Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

NOTA: Pentru camerele foto-video numarul maxim de cadre foto (declansari) sau de ridicari ale oglinzii ( pentru filmare) alocat pentru testarea si verificarea produsului este de 300 de cadre.

- Daca produsul este returnat cu valoarea diminuata, ca urmare a utilizarii corespunzatoare (uzura) sau necorespunzatoare, putem solicita plata valoarii necesare pentru readucerea produsului in stadiul initial. In acest caz se va procesa cererea de retur cu aplicarea procedurii de diminuare a valorii produsului iar decizia va fi comunicata in baza unei constatari estetice si tehnice a produsului returnat.

- Returul va fi acceptat doar daca clientul plateste diminuarea valorii, respectiv- contravaloarea aducerii produsului la starea initiala.

OG 34/2014, Art. 14, pct.3:

- Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

- In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

- Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in cadrul termenului de 14 zile. Cererea de retur va fi procesata de Net Business Consulting Srl cu prioritate, iar contravaloarea produsului va fi returnata doar dupa primirea produsului de la client.

-In lipsa primirii produsului in cadrul termenului de 14 zile, cererea de retur va expira conform Capitolului IV, art 29, punctul 15 ( articol nou):

      Art. 59 (secund) . - (1) Cu exceptia cazului in care furnizorul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, utilizatorul final returneaza produsele sau le inmaneaza furnizorului sau unei persoane autorizate de furnizor sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat furnizorului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 58.

- Termenul retragere din contract este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de utilizatorul final inainte de expirarea perioadei de 14 zile si sunt livrate la adresa : Strada Pajurei 22, Bl. G3, Sc. C, ap. 55, Sector 1, Bucuresti