Retur 

Conditii retur

Intelegem ca alegerea unui aparat foto sau obiectiv sau a accesoriilor compatibile nu este intotdeauna foarte usor de facut dar suntem aici pentru a te ajuta. 

Daca alegerea facuta nu te multumeste 100%, sau daca pur si simplu te-ai razgandit, la noi ai 14 zile calendaristice de la primirea produsului sa returnezi produsul.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014 

Singurul cost pe care va trebui sa-l suportati este taxa de transport si asigurare pentru returnarea coletului.

Conditii generale pentru returul produselor vandute de magazinfoto.ro
Daca ati decis sa returnati un produs, este necesar sa ne comunicati decizia de returnare. 
Puteti face acest lucru folosind una din urmatoarele cai de comunicare:

- email la contact@magazinfoto.ro
- prin formularul de contact pe care il gasiti AICI

Procedura de retur :

Inainte de a ne trimite un retur va rugam sa ne anuntati de intentia dvs pe mail, telefon sau prin formularul de retur pentru a va da tate informatiile necesare.

Este necesar ca produsul returnat sa ajunga prin curier la adresa noastra : Strada Pajurei 22, Bl. G3, Sc. C, ap. 55, Sector 1, Bucuresti in termen de maximum 14 zile calendaristice din ziua in care l-ati primit.

Produsul trebuie sa fie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat, impreuna cu factura fiscala (sau o copie a acesteia) si cu toate documentele, certificatele, etichetele si accesoriile care l-au insotit;

Produsul nu trebuie sa aiba conturi personale, parole de securitate, date cu caracter personal.

Produsul (in cauza, aparatele foto) nu trebuie sa depaseasca 300 de declansari. Daca numarul de declansari este mai mare de 300, produsul dumneavoastra poate fi returnat doar daca sunteti de acord cu diminuarea valorii returnate cu minim 15% din valoarea de achizitie sau cu o valoare mai mare in functie de uzura- numarul de cadre inregistrat, realizate suplimentar de client.

In functie de gradul de uzura constatat, putem expedia produsul catre service-ul autorizat pentru o constatare a valorii diminuate.

Produsele consumabile pot fi returnate doar daca sunt sigilate!

In categoria produse consumabile intra : Cerneala imprimanta, toner, hartie, filme, solutii curatare,solutii developare, acumulatori, baterii, licente software, CD-uri, carti, castile intrauriculare, carduri.

Produsele achizitionate sub forma de pachete speciale sau care beneficiaza de alte produse cadou nu se pot returna individual, ci tot sub forma de pachet sau impreuna cu produsul cadou.

Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale, nu la inscrierea comenzii sau la trimiterea confirmarii inscrierii acesteia.

Daca toate conditiile de mai sus sunt indeplinite, trebuie doar sa impachetati ( ideal in ambalajul si pachetul original ) si sa sigilati  coletul si sa-l predati curierului pe care Dumneavoastra l-ati ales pentru a expedia coletul catre Net Business Consulting Srl.

Nu uitati sa ne furnizati contul bancar (IBAN) in care doriti sa va restituim contravaloarea produsului returnat.

IBAN-ul trebuie sa contina 24 de caractere (cifre si litere) si sa fie exprimat in RON;

In cazul in care ati achitat produsul online, prin card bancar, suma aferenta produsului returnat va fi restituita in acelasi cont bancar din care ati efectuat plata.

Cadrul Legal

- Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014- privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

- Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014 ( linl pe oug aici : http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf )

- Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014.

-Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

NOTA: Pentru camerele foto-video numarul maxim de cadre foto (declansari) sau de ridicari ale oglinzii ( pentru filmare) alocat pentru testarea si verificarea produsului este de 300 de cadre.

- Daca produsul este returnat cu valoarea diminuata, ca urmare a utilizarii corespunzatoare (uzura) sau necorespunzatoare, putem solicita plata valoarii necesare pentru readucerea produsului in stadiul initial. In acest caz se va procesa cererea de retur cu aplicarea procedurii de diminuare a valorii produsului iar decizia va fi comunicata in baza unei constatari estetice si tehnice a produsului returnat.

- Returul va fi acceptat doar daca clientul plateste diminuarea valorii, respectiv- contravaloarea aducerii produsului la starea initiala.

OG 34/2014, Art. 14, pct.3:

- Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

- In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

- Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in cadrul termenului de 14 zile. Cererea de retur va fi procesata de Net Business Consulting cu prioritate, iar contravaloarea produsului va fi returnata doar dupa primirea produsului de la client.

-In lipsa primirii produsului in cadrul termenului de 14 zile, cererea de retur va expira conform Capitolului IV, art 29, punctul 15 ( articol nou):

      Art. 59 (secund) . - (1) Cu exceptia cazului in care furnizorul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, utilizatorul final returneaza produsele sau le inmaneaza furnizorului sau unei persoane autorizate de furnizor sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat furnizorului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 58.

- Termenul retragere din contract este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de utilizatorul final inainte de expirarea perioadei de 14 zile si sunt livrate la adresa : Strada Pajurei 22, Bl. G3, Sc. C, ap. 55, Sector 1, Bucuresti